Montažne Hobitove kuće

  • Foto: uz dopuštenje greenmagichomes.com

Jeste li ikad poželjeli barem isprobati život u kući poput onih u kojima žive Hobiti iz Tolkienovih knjiga? Ili biste jednostavno htjeli biti bliže životu u prirodi? To je moguće s montažnom kućom ‘Zeleni magični dom’. Izrađena je od vlakana ojačanim polimerom, poputno je prilagodljiva željama kupaca, a za izgradnju su dovoljna svega tri dana.

Građevina je otporna na sve vremenske prilike, nekorozivna je, od materijala koji nisu toksični i ne ispuštaju štetne emisije, a uz to je i potpuno otporna na vatru. Vanjski dijelovi mogu biti potpuno pokriveni bilo kojom vrstom umjereno visoke vegetacije, uključujući voće i povrće, koja osigurava ekološki prihvatljivu izolaciju kako bi boravak u kući bio ugodno hladan ljeti i topao zimi. Kombinacijom različitih pokrova od pijeska, šljunka i zemlje pogodna je za korištenje u svim klimatskim uvjetima

Svi montažni dijelovi se povezuju vijcima, a tako povezana struktura sidri se na prethodno izgrađene temelje. Nakon toga slijedi ugradnja cijevi, slavina te električnih instalacija, a moguće je i ugraditi cjelovit ventilacijski sustav.

Kuće su dostupne u različitim oblicima i veličinama, a njihova cijena u SAD-u trenutno iznosi 240 kn/m2 što ih čini atraktivnima čak i za prilike na hrvatskom tržištu.

Detalje možete pogledati na stranicama proizvođača.

https://www.greenmagichomes.com/main.php

13