Slider control shadow

Gradnja

 • Kuća koju se može poslati e-mailom

  Kuća koju se može poslati e-mailom

  By Kvadrat.hr on 23. prosinca 2015.

  Indigo Pine naziv je nove revolucionarne građevine koju su osmislili američki studenti s Clemson Sveučilišta. Kuća je zapravo velika slagalica u cijelosti složena od drvenih komada koja se električnom energijom potpuno opskrbljuje iz svojih krovnih solarnih panela. Najbolje je, pak, to što se kuća može poslati e-mailom u bilo koje mjestu u svijetu.

 • Suha cesta i po najvećem pljusku

  Suha cesta i po najvećem pljusku

  By Kvadrat.hr on 18. prosinca 2015.

  Mokar kolnik jedan je od glavnih neprijatelja sigurnog i neometanog cestovnog prometa. Voda koja se slijeva asfaltom, osobito za vrijeme oluja s ekstremnim količinama oborina, otežava kretanje vozilima i pješacima, smanjuje sigurnost vožnje, a veće oborine mogu uzrokovati i poplave.

 • Montažne Hobitove kuće

  Montažne Hobitove kuće

  By Kvadrat.hr on 12. prosinca 2015.

  Jeste li ikad poželjeli barem isprobati život u kući poput onih u kojima žive Hobiti iz Tolkienovih knjiga? Ili biste jednostavno htjeli biti bliže životu u prirodi? To je moguće s montažnom kućom ‘Zeleni magični dom’. Izrađena je od vlakana ojačanim polimerom, poputno je prilagodljiva željama kupaca, a za izgradnju su dovoljna svega tri dana.

 • Francuzi prekrivaju krovove grmljem i stablima

  Francuzi prekrivaju krovove grmljem i stablima

  By Kvadrat.hr on 9. prosinca 2015.

  Svi krovovi budućih novogradnji u francuskim poslovnim zonama morat će barem djelomično biti prekriveni biljkama ili solarnim panelima, određeno je zakonom kojega je francuski parlament izglasao sredinom ove godine.

 • Djed sagradio unučadi trokatnicu u stablu

  Djed sagradio unučadi trokatnicu u stablu

  By Kvadrat.hr on 7. prosinca 2015.

  Amerikanac iz Massachusettsa Jay Hewitt želio je svoju unučad razveseliti stvaranjem impresivnog, neizmjerno zabavnog, ali i sigurnog mjesta za igru.

 • Zidovi koji se sami liječe bakterijama

  Zidovi koji se sami liječe bakterijama

  By Kvadrat.hr on 30. studenoga 2015.

  Beton je i danas najpopularniji građevinski materijal na svijetu. No znanstvenici, još otkad su Rimljani prije otprilike 2000 godina njime sagradili Panteon, pokušavaju pronaći načine kojime bi ga učinili izdržljivijim i boljim.