Tropski raj u srcu Europe

U starom njemačkom hangaru Zeppelina na 66.000 kvadrata uređen je resort u kojem se 24 sata svih 365 dana u godini može uživati na ljetnim temperaturama  pod palmama na pješčanoj plaži, u luksuznim apartmanima, ili u bungalovima i šatorima

Na šezdeset kilometara od Berlina, u samom srcu Europe, postoji mjesto gdje tropsko ljeto traje cijele godine. Tu turističku atrakciju Tropical Islands Resort otvorio je 2004. godine prenamjenom starog hangara Aerium, koji je nekad služio kao spremište Zeppelina.

Ideja je bila ponuditi maleni tropski raj kao nezaobilaznu destinaciju za odmor na više od 66.000 četvornih metara s pet milijuna prostornih metara zatvorenog prostora. U zdanju dugom 360 metara, širokom 210 i visokom čak 107 metara s UV propusnim dijelom južne strane kupole velike čak 20.000 kvadrata, temperatura zraka nije nikad niža od 26°C.

Otvoreno je 24 sata sedam dana u tjednu i istodobno može primiti šest tisuća posjetitelja željnih topline, sunca i tropskih plažâ.

Na 10.000 četvornih metara prostire se kišna šuma s 50.000 biljaka – 600 različitih vrstâ palmi, paprati i mangrova kroz koje vodi šetnica duga jedan kilometar. More ovog tropskog raja, uvijek zagrijano na 28°C, prostire se na 3000 kvadrata, što otprilike odgovara veličini tri olimpijska bazena. Uz more je uređena 200 metara duga pješčana plaža. Za zimogroznije kupače, kojima je i 28°C prehladno, u središnjem dijelu prostora uređena je laguna na 1200 kvadrata u kojoj se temperatura vode nikada ne spušta ispod 32°C.

Unutar kompleksa nalazi se i najviši vodeni tobogan u Njemačkoj. Sa svojih 27 metara odgovara visini četverokatnice, a ukupnom duljinom od 76 metara vjerojatno pruža nezaboravan doživljaj spusta.

Unutar kupole uređena je 191 soba s ukupno 508 kreveta, a posjetitelji mogu birati između dvokrevetnih i četverokrevetnih soba te deset luksuzno opremljenih dvokrevetnih apartmana.

Za one željne robinzonskog turizma u „tropima“, na raspolaganju su 133 šatora, a u dodatnoj ponudi je mogućnost smještaja u kampu u kojem su osim 91 šatora i luksuzno uređeni bungalovi s 350 kreveta.

Posjetiteljima su na raspolaganju brojne saune, vruće kupke, sobe za meditaciju te različiti tretmani za opuštanje.

14