Djed sagradio unučadi trokatnicu u stablu

Amerikanac iz Massachusettsa Jay Hewitt želio je svoju unučad razveseliti stvaranjem impresivnog, neizmjerno zabavnog, ali i sigurnog mjesta za igru. Još od djetinjstva bio je fasciniran kućama na stablu, a prije nekoliko godina svoju je ideju proveo i u djelo. Hewitt, inače po struci građevinar, sagradio je svojoj unučadi prekrasnu modernu drvenu kuću u stablu, trokatnicu visoku čak 12 metara.

Na prvi pogled, uz zidove od lamperije, krovište od drvne šindre, ograđenim terasama te potpuno funkcionalnim prozorima i vratima sa staklima, izgleda kao posve obična drvena kuća. Njen interijer, međutim ima neke zabavno ekscentrične detalje – ugrađeni tobogan i spiralne stepenica u potpunosti su izgrađene od grana – koji se savršeno dizajnom uklapaju u koncept kuće na stablu.

Iako se ideja za stvaranjem ovakvog zdanja rodila mnogo prije, Hewitt je gradnju započeo prije nepune tri godine. Hewittov sin, poznavajući očevu fascinaciju kućama u stablu, predložio mu je da izgradi jednu za tada još nerođenu unučad.

– Tada sam mu odgovorio, sagradit ću najbolju kuću na stablu koju je ijedno dijete ikad imalo – izjavio je Hewitt.

Iako su mu danas šestogodišnji unuk i četverogodišnja unuka česti gosti, Hewitt razmišlja o prodaji cijelog imanja sa zemljištem na kojemu je kuća sagrađena. No, ne uspije li pronaći kupca, već iduće godine planira dogradnju i širenje svoje drvene „kućice“.

7