Plutajući otok za najbogatije

Penthouse s dizalom na visini od 80 metara uz pogled na 360 stupnjeva morske panorame, veliki vodopad, helidrom te pristanište za brod, samo su neki od luksuza tog pokretnog otoka kojem jednostavno dignete sidro i preselite ga na bilo koje mjesto u svijetu

  • Foto: “Migaloo”

Milijarder ste ili to tek namjeravate postati, pa se ne možete odlučiti što biste prije kupili – mega jahtu, dvorac, otok…? Možda je ovo rješenje upravo za vas. 😉

Dizajneri su se dosjetili plutajućeg privatnog otoka koji se lako može preseliti na bilo koje mjesto u svijetu. Jednostavno se digne sidro i cijelo se luksuzno imanje preseli, primjerice, zbog lošeg vremena ili naprosto radi promjene okruženja.

Penthouse s dizalom na visini od 80 metara uz pogled na 360 stupnjeva morske panorame, veliki vodopad, helidrom te pristanište za brod, samo su neki od luksuza tog pokretnog otoka kojem „prosječna“ mega-jahta teško može konkurirati.

Na tom luksuznom kompleksu, koji na prvi pogled uvelike podsjeća na platformu naftne bušotine, stanovnici će pronaći udobnosti kakve bi očekivali na nekoj superluksuznoj tropskoj destinaciji – spa, teretanu, bazen, kozmetički salon i bâr te dekorativni tropski ugođaj uz palme i vertikalne vrtove.

Želite li, poput nekog anti-junaka iz filmova o Jamesu Bondu, isprobati doista krajnje bizarnu ekstravaganciju, zasigurno će vas uveseljavati i ugrađena platforma za hranjenje morskih pasa.

Dizajneri iz tvrtke “Migaloo”, specijalizirane za proizvodnju luksuznih privatnih podmornica, tvrde da već raspolažu pouzdanom i provjerenom tehnologijom za gradnju takvih zdanja. Prema potrebi, njihov će se plutajući objekt moći prilagoditi različitim namjenama – od hotela najviše klase, preko kazina, pa do ekskluzivnih sjedišta kompanijâ.

– Odaziv je bio nevjerojatan. Svi naši klijenti bili su oduševljeni idejom. Trenutno pregovaramo s nekoliko klijenata veoma zainteresiranih za projekt. Razvili smo izvorni koncept dizajna kojim namjeravamo prezentirati naše ideje i utvrditi daljnje smjerove razvoja – kazao je Christian Gumpold, direktor tvrtke “Migaloo”.

– Našem kreativnom timu bilo je potrebno nekoliko mjeseci za izradu nacrta. Ipak, za realizaciju posebnih želja naših klijenata, mislim da će nam trebati puno više vremena i kreativne energije. Međutim, to je potpuno normalan pristup u poslu izgradnje luksuznih plovila po narudžbi – zaključuje Gumpold.

U tvrtki “Migaloo” očekuju kako će život na moru postati trend u bliskoj budućnosti, a plutajuće otoke smatraju savršenim prvim korakom u prilagodbi društva na takav stil života.

Radi li se o doista visokom luksuzu ili najobičnijem razmetanju, zaključite sami i podijelite u komentarima ispod.

12