“Kuhinja na oceanu”

  • Foto: Rene van Dongen, Kolenik.com

Stvaralački stil, koji potpisuje nizozemski dizajner Robert Kolenik zove se Eco Chic. Svoju inspiraciju nadahnjuje bojama i oblicima koje pronalazi u prirodi, spajajući prirodne materijale i održive metode u originalan i, kako navodi, bezvremenski dizajn. Kolenikov najnoviji rad „Kuhinja na oceanu“ savršeno se uklapa u njegov opus. To je moderna kuhinja „otok“ u nestvarnoj kombinaciji s velikim i potpuno funkcionalnim akvarijem.

Veliki akvarij prekriven je masivnom pločom koja se lakoćom podiže jednim pritiskom gumba i tako se otvara pristup vrhu spremnika. Iako djeluje minimalistički, „Kuhinja na oceanu“ ima svu opremu te skriveni pretinac za pohranu svih sitnica koje bi vam mogle zatrebati u kuhinji. Svaki akvarij jedinstveni je uradak posebno prilagođen prostoru u kojega se ugrađuje.

„Kuhinja na oceanu“ Roberta Kolenika, iako cijenom vjerojatno neće biti dostupna svačijem džepu, bez ikakve sumnje predstavlja prilično originalan način za sve one koji žele nekonvencionalno urediti svoje blagovaonice.

15