DUUDI iznajmljuje 14 stanova u Zagrebu

  • Foto: Google Maps

Državni ured za upravljanje državnom imovinom (DUUDI) do 25. veljače prikupljat će ponude za najam 14 državnih stanova u Zagrebu, a za koje se iznosi mjesečne najamnine kreću od 187 kuna do 1.542 kune

Najveće se početne mjesečne najamnine od 1.542 i 1.450 kuna traže za stanove od 103 odnosno 96,6 metara četvornih u Šubićevoj ulici, a najmanja od 187 kuna za najmanji stan u toj ponudi, od 12,47 metara četvornih u Wickerhauserovoj ulici na prvom katu, pokazuju podaci iz javnog poziva za najam tih stanova koje je DUUDI u srijedu objavio na svojim web stranicama.

DUUDI je pritom objavio i tablicu s popisom stanova, njihovim lokacijama, površinom i mjesečnom najamninom, iznosom jamčevine te datumima i vremenom kada se stanovi mogu pogledati.

To je ujedno drugi poziv DUUDI-ja za najam stanova u Zagrebu, a nakon što je na prvom lanjskom iskazan veliki interes te je početkom listopada u najam i dano 18 od tada oglašenih 20 državnih stanova.

Kao i prije, tako i sada zainteresirane fizičke osobe trebaju dostaviti pisane ponude za stan za koji su zainteresirani, a ako su zainteresirani za više njih posebno za svaki stan. Ponude se dostavljaju na adresu DUUDI-ja u Dežmaovoj ulici u Zagrebu do 25. veljače do 12 sati nakon čega će biti i javno otvaranje ponuda.

S najpovoljnijim ili ponuditeljima koji ponude najveće iznose mjesečne najamnine za svaki pojedini stan sklopit će ugovor na rok od pet godina, uz mogućnost produljenja na još pet, a svi su ponuditelji dužni uplatiti i jamčevinu za pojedini stan.

Osim najamnine, ponuditelji se obvezuju plaćati i sve troškove režija te održavanja stanova, ali stanove ne mogu rekonstruirati bez pristanka najmodavca niti mogu, ako i dobiju pristanak, tražiti povrat uloženog, a ne smiju ga ni iznajmljivati.

Uz dva spomenuta stana u Šubićevoj ulici, s većom površinom je još i stan u Bužanovoj ulici od 84 metara četvornih, za koji se početno traži mjesečna najamnina od 1.260 kuna, dok se za četiri-pet stanova površine između 40 do 60 metara četvornih traži najamnina u rasponu od 600 do oko 900 kuna.

Najmanju površinu od 12,47 kvadrata ima stan u Wickerhauserovoj ulici na prvom katu za koji je početna najamnina 187 kuna, a u rangu malih stanova su i suterenski stanovi u ulicama Pavla Hatza sa 17,55 metara četvornih te Bužanovoj s 19 metara četvornih te stan u Rapskoj ulici od 22,13 metara četvornih.

Općenito, većina stanova nalazi se u užem središtu Zagreba, odnosno Šubićevoj, Ilici, Tomićevoj, Zvonimirovoj, Pavla Hatza itd., a na različitim su katovima, od podruma i suterena preko prizemlja do najviše šestog kata, a cijeli popis možete pogledati na stranicama DUUDI-a, ovdje.